Гръцкият остров Тасос е предпочитана дестинация за почивка сред българите. Много

...
Гръцкият остров Тасос е предпочитана дестинация за почивка сред българите. Много
Коментари Харесай

Не е без пари, но българите обожават този гръцки остров

Гръцкият остров Тасос е желана дестинация за отмора измежду българите. Много наши сънародници пътуват постоянно до тази част на южната ни съседка. 

Причините - елементарен достъп (най-често с кола и ферибот), десетки плажове, плажни питейни заведения, заведения за хранене, красиви гледки и кристална вода.

Цената на ферибота от Керамоти до острова за двама възрастни с две деца и автомобил е 38 евро в едната посока. Добре е да заредите гориво още до момента в който сте в България, тъй като в пристанищното градче цените са доста по-високи от тези у нас. 

Пътят с ферибота до острова е 30-40 минути, след което ще пристигнете в основния град на Тасос - Лименас, което значи “пристанището ". Това е и комерсиалният и административен център на острова. 

Тасос предлага на посетителите многообразие от естествени дадености, както и вкусна обичайната гръцка храна. 

Eдин от известните плажове със дребен пясък и необятна линия e Golden Beach. Там два шезлонга и чадър са на цена от 10 евро, на първа линия - 20 евро. 

Има и свободна зона за слагане на кърпи и чадъри, паркингът е безвъзмезден. В заведението се предлага многообразие от ястия и питиета. Основните са сред 12 и 18 евро за порция. 

На “златния плаж " обичаният летен коктейл Мохито коства 10,50 евро. На този плаж, сходно на тези в България, обикалят търговци, предлагащи от чанти, очила и гривни до храна. Поничката при тях се продава за 3 евро, а варената царевица е на цена от 2,5 евро. 

Содата, останалите безалкохолни питиета и студеният чай от бара на плажа са по 4 евро за брой. Цената на фрапето също е 4 евро. 

Един от най-популярните и посещавани плажове на остров Тасос е Lа Scala, написа businessnovinite.bg. 

Разполага с паркинг, който не се заплаща. Шезлонгите и чадърите се заемат при изискване за минимална консумация, която варира според от броя хора.

Клуб сандвич е на цена от 14 евро, а бургерът - 18 евро, пържените картофки са 6 евро. Пастата коства сред 8 и 10 евро. 

Един от най-красивите плажове на Тасос е снежнобелият Marble Beach или Мраморният плаж.  Обсипан е с бели камъчета, а водата е блестящо синя. 

До него се доближава по земен път, който при наличие на избрана степен на заплаха от пожари се затваря, а достъпът до плажа е стеснен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР